Як правильно прокачати прес в домашніх умовах

Як правильно прокачати прес в домашніх умовах

Як правильно прокачати прес в домашніх умовах

Почнемо з того, що в анатомії такого поняття як "прес" не існує. Це збірна назва для всіх м'язів живота - прямих, косих, поперечних.

Прес асоціюється з рельєфними кубиками, які, по усталеній думці, з'являються якщо довго і напружено качатися.

Але відкриємо вам ще один секрет - кубики є у всіх, навіть без виснажливих тренувань. Це обумовлено будовою прямого м'яза живота. Але у більшості кубики ховаються під підшкірним жиром. Тому у чоловіків набагато частіше можна спостерігати заповітні квадратики на животі, ніж у жінок, оскільки відсоток підшкірного жиру у жінок вищий.

Тому, щоб отримати рельєфний малюнок на животі, одних вправ буде недостатньо. Перш за все, потрібно позбавлятися зайвого жирку. Тому підхід до тренувань повинен бути комплексним. Ви коли-небудь зустрічали товстуна з в'ялим тілом, але при цьому з плоским накачаним животом? Впевнені, що ні.

Тому, якщо ви хочете прокачати черевний прес, доведеться зайнятися всім тілом.

А в цій статті ми зібрали рекомендації як реально отримати ідеальний животик за допомогою простих вправ, які подужає навіть новачок.

Більшість вправ виконуються на підлозі, тому радимо придбати м'який і неслизький мат, щоб зробити вправи більш комфортними.

1.Підйом ніг

Виконується лежачи на підлозі, поперек і руки притиснуті до підлоги. Можна піднімати обидві ноги відразу або по черзі. Піднімаєте ноги до кута 45-60°. Ноги обов'язково прямі. Для початку можна робити 2-3 підходи по 10 разів, поступово збільшуючи кількість повторень. За допомогою цієї нескладної вправи можна отримати ефект вже за 1 місяць в домашніх умовах. Щоб ускладнити вправу, підйом ніг можна робити на турніку.

2.Велосипед

Не потрібно бігти в магазин терміново купувати залізного коня. Йдеться про всім відому вправу, яка дає можливість накачати косі м'язи живота.

Початкове положення - лежачи. Руки за головою, ноги зігнуті в колінах. Виконуйте рухи ногами, як ніби ви крутите педалі. При цьому ліктем зігнутою руки по черзі тягніться до коліна протилежної ноги.

3.Планка

Вправа, яке впливає не тільки на м'язи живота, але і спини, сідниць, рук і плечового пояса. Практично універсальна вправа для більшості груп м'язів, та ще й поставу формує. Для класичної планки приймаєте вихідне положення як для віджимань: руки на ширині плечей, ноги разом. Упор на долоні і пальці ніг. Тіло повинно складати пряму лінію. Якщо ви новачок, то навряд чи ви зможете простояти довше 10 сек.

Чи можна за короткий термін м'язи живота накачати до сталевого стану? Не розраховуйте на швидкий результат. М'язи ростуть повільно, зайва вага теж зникає поступово. Тому наберіться терпіння, регулярно виконуйте ці нескладні вправи. Витративши в день якихось 20 хвилин, в домашніх умовах, цілком реально наблизитися до бажаного ідеалу.

Ніколи не здавайтеся!