Як вибрати меблі для саду?

Як вибрати меблі для саду?

З наближенням літа все частіше хочеться проводити час на відкритому повітрі. Ранкова чашка кави під спів птахів, сімейний обід на відкритій терасі, вечірні посиденьки з близькими друзями, читання книги в розсіяних променях вечірнього сонця - це ті приємні моменти, які доставляють нам радість і приносять приємні відчуття в наше життя. Щоб організувати затишне й комфортне місце для відпочинку і розслаблення, не обов'язково бути власником шикарного особняка з величезним басейном. Правильно підібрані меблі здатні забезпечити затишок і комфорт не тільки всередині приміщення, але і на відкритому повітрі. При цьому терасні меблі, крім дизайну і функціональності повинні відповідати і низці інших вимог.

Як вибрати меблі для саду?

До вибору садових меблів слід підійти з усією відповідальністю, щоб вони приносили вам максимум комфорту і естетичної насолоди.

для невеликої ділянки краще придбати комплект, що складається зі столика і декількох компактних крісел або складних стільців, щоб не було ефекту захаращеності простору

на ділянці великої площі можна розмістити набір з містким диваном, великим столом і кріслами. Для облаштування повноцінної зони відпочинку варто додати гамак або диван-гойдалку

при виборі меблів слід дотримуватися загального стилю будинку і дизайну ділянки, тоді меблі гармонійно впишуться в навколишнє середовище і зроблять ваш відпочинок більш комфортним

варто продумати місце, де ви будете зберігати меблі в зимовий період, якщо плануєте користуватися ними тільки в теплу пору року

догляд за вуличними меблями повинен бути простим і не займати багато часу, адже меблі ви купуєте для відпочинку, а не для постійного миття, чищення та обслуговування

Важливим моментом при виборі садових меблів є її здатність протистояти не тільки механічним навантаженням, але і несприятливим факторам навколишнього середовища, таким як волога, сонце, вітер, пил, перепади температури. Тому дуже важливо звертати увагу на матеріал, з якого виготовлений комплект садових меблів.

Види матеріалів для садових меблів:

1. Дерево є одним з найпопулярніших матеріалів для виготовлення дачних меблів. Садовий диван, стіл і крісла з дерева виглядають привабливо і стильно. Вони екологічні і мають гармонійний вигляд на тлі зеленої трави і дерев. Але, якщо ви вирішили купити стіл і стільці для саду з дерева, будьте готові до того, що якісна деревина коштує дорого, а більш дешеві комплекти навряд чи прослужать довго. Дерев'яні меблі вимагають правильного догляду: їх слід захищати від дощу, ховати в приміщення в холодну пору року, і періодично обробляти спеціальними розчинами для захисту від вологи і розсихання.

2. Пластикові меблі користуються популярністю завдяки своїй невибагливості і доступній ціні. Вибір кольорів і дизайну дуже різноманітний, і здатний задовольнити будь-які побажання. Пластик дуже легкий і перенести з місця на місце можна не тільки розкладне крісло-шезлонг, а й стіл, і навіть диван. Особливого догляду пластик не вимагає: для підтримки чистоти досить протерти меблі або вимити струменем води зі шланга.

3. Дачні столи і стільці часто роблять з металу. Нерідко такі меблі виготовляють за індивідуальним дизайном, з ажурною ковкою і іншими дизайнерськими елементами. Перевага металу в його винятковій довговічності. Метал не ламається, не деформується, не гниє і не розсихається. Цей матеріал відмінно підійде, якщо ви шукаєте меблі для альтанки. Купити металеві меблі доцільно, якщо вони будуть встановлені стаціонарно на дерев'яній або кам'яній підлозі, оскільки вага таких меблів не дозволяє часто переносити їх з місця на місце, а на грунті вони будуть поступово просідати під власною вагою.

4. Садові плетені меблі з натурального ротанга - вибір справжніх естетів. Ці меблі виглядають дуже респектабельно, але при цьому коштують чимало і вимагають дотримання правил експлуатації. Дачні меблі з ротанга можуть деформуватися з часом, вони сприйнятливі до факторів зовнішнього середовища, тому їх рекомендується зберігати в приміщенні і захищати від вологи. Такий варіант може підійти для критих терас або альтанок.

5. Непогане рішення - купити плетені меблі для дачі зі штучного ротанга. За зовнішнім виглядом вони мало чим відрізняються від меблів з натурального матеріалу, але при цьому позбавлені його недоліків. Штучний ротанг дозволяє виготовляти меблі різного функціоналу і зовнішнього вигляду. Стильно виглядають диван-гойдалка і крісло підвісне садове виконані з ротанга. Штучний ротанг міцніший, ніж натуральний, він не боїться дощу і ультрафіолетових променів. Додаткові елементи зі скла і металу вносять індивідуальну родзинку в дизайн меблів, а текстиль у вигляді пледів і подушок додасть затишності і комфорту.

Завдяки тому, що плетені меблі з екоротанга дуже легкі, зносостійкі, довговічні, практичні і невибагливі, а ціна на них вигідно відрізняється від меблів з натурального ротанга, такі меблі є найкращим вибором для облаштування комфортної і функціональної зони відпочинку в вашому саду.

На нашому сайті представлений великий асортимент меблів для дачі від європейського виробника.

Комплект садових меблів з ротанга хороший вибір як для власників невеликої дачі, так і для щасливих володарів розкішного особняка. Ви без зусиль зможете підібрати найкращий варіант, що повністю відповідає вашим вимогам і побажанням!