Чи допомагає схуднути велотренажер?

Чи допомагає схуднути велотренажер?

Велотренажер - обладнання, яке часто використовується як в професійних спортзалах, так і в домашніх умовах. Не секрет, що головна мета занять на велотренажері - це схуднення.

Наскільки ефективний велотренажер для схуднення ? Відгуки користувачів свідчать про те, що багатьом дійсно вдається скинути вагу за допомогою цього нескладного обладнання.

Тренування на велотренажері відноситься до кардіонавантаження, тобто спрямоване перш за все на поліпшення серцево-судинної, дихальної систем і підвищення витривалості. При цьому велосипед - тренажер, на якому можна спалити від 250 до 700 ккал за годину, в залежності від інтенсивності навантаження. Вправи на велотренажері покращують обмін речовин, що стає додатковим фактором успішного жироспалювання.

Всі велотренажери можна розділити на кілька груп за принципом дії. Який велотренажер купити залежить від цілей і стану здоров'я.

  1. Тренажер з прямою посадкою - підходить всім, у кого немає проблем з серцем і опорно-руховим апаратом. Саме цей тип найчастіше використовується для інтенсивних жироспалюючих тренувань.
  2. Горизонтальний велотренажер - використовують насамперед для реабілітації після травм, якщо є проблеми з хребтом, або дуже велика вага, при який протипоказано займатися на звичайному тренажері. При заняттях на горизонтальному велотренажері зниження ваги відбувається повільно і плавно, в щадному режимі.
  3. Спінбайк - тренування на ньому імітує їзду на гоночному велосипеді. М'язи витрачають енергію за рахунок розщеплення глюкози і жирів. Це ідеальна можливість позбутися зайвих кілограмів.

Чому ж тоді не завжди вдається домогтися того результату, якого ми очікуємо?

Вправи для схуднення вдома можуть бути неефективними в наступних випадках:

Який же висновок можна зробити?

Велотренажер - не панацея в боротьбі із зайвою вагою. Лише покупка тренажера не врятує вас від зайвих кілограмів, і не поліпшить вашу фізичну форму. Але, при бажанні, велотренажер може стати надійним помічником на шляху до фігури вашої мрії.