Велосипед або біг: що краще?

Велосипед або біг: що краще?

Ця дилема турбує багатьох людей, які хочуть працювати над своєю фізичною формою, але не знають, з чого почати. Давайте разом визначимо переваги кожної із цих форм тренувань та виберемо найкращий для вас варіант!

Для швидкого спалювання калорій

Якщо йдеться про схуднення, то під час бігу ви будете спалювати більше калорій, ніж під час тренування на велосипеді. Вже пів години ходьби зі швидкістю близько 8 км / год дозволить спалити близько 330 ккал. Однак за пів години їзди на велосипеді зі швидкістю близько 17 км / год ми будемо спалювати лише 252 ккал.

Для меншого навантаження на суглоби

Якщо у вас виникають проблеми зі суглобами, буде безпечніше їздити на велосипеді. Під час бігу ми сильно навантажуємо колінно-гомілковий суглоб. Натомість під час їзди на велосипеді тиск на суглоби, безумовно, менший. Тому ризик травмування мінімальний. Під час бігу всі м'язи тіла працюють, а під час їзди на велосипеді м'язи рук, плечей і грудної клітки залучені до роботи меншою мірою.

Контроль ЧСС на велотренажері Займаючись на велотренажері, ми маємо можливість контролювати частоту серцевого ритму та підтримувати стабільний темп і швидкість для найбільшого ефекту тренування. Коли йдеться про фізичні вправи на горизонтальному велосипеді, то можна впевнено сказати, що це найбезпечніший пристрій для кардіовправ та для суглобів. Ідеально підходить для людей похилого віку, а також дуже корисний для реабілітації після травм.

Переваги бігу Що ж робити, коли ви все ж надаєте перевагу бігу, але у вас часто виникає біль у колінах? Чудовий спосіб - тренуватися на біговій доріжці. Ви отримуєте такий самий ефект, як і під час звичайного бігу чи ходьби. Втім бігові доріжки безпечніші, тому що вони обладнані спеціально розробленими амортизаторами, завдяки яким ходьба та біг стають плавними і ви не відчуватимете важкості.

То що ж все-таки вибрати? Отже, для тих, хто хоче спалити якомога більше калорій у короткий термін і не має проблем зі суглобами, найкращим вибором буде звичайний біг. Якщо ж ви вибрали цей вид швидкого спалювання калорій, але вам важливо захистити суглоби, заощадити час на спортзал та не бути залежним від зовнішніх факторів, гарним рішенням буде стаціонарна бігова доріжка.

Якщо вам важливішою є безпека під час тренування, контроль свого тіла під час тренувань та мінімізація ризику травмуватись, найкраще вибрати стаціонарний вертикальний або горизонтальний велотренажер.

Звісно, ці види тренувань можна з легкістю поєднувати і чергувати. Все залежить від вашого бажання та мотивації. Враховуйте кількість вільного часу для тренувань, те, як швидко ви хочете досягти мети, і стан, в якому перебувають ваші суглоби. Завжди раді допомогти вам у виборі!